Aktiviteter på Puerto Rico

Home / Aktiviteter på Puerto Rico

 

Puerto Rico har ett varierande landskap med vacker natur som erbjuder många aktiviteter. I Puerto Rico finns det alltid något roligt att göra och här finns aktiviteter som passar alla.

Zipline under fullmånen

Söder om San Juan, i utkanten av Carite National Forest kan man testa på Full-moon zip-lining med Acampa Nature Adventure Tours. Att åka Zipline under dagstid är så klart roligt, men med Acampa åker du mitt i natten under fullmånen, i hjärtat av östra och centrala Puerto Rico kan din inre superhjälte komma fram när du flyger över trädtopparna i den stilla natten. Efter nattflygningen bär det av mot en fest där gästerna får äta traditionell gryta, lyssna på musik och dricka en kall Medalla runt en mysig lägereld. 

The El Yunque Rain Forest

The El Yunque Rain Forest är en tropisk regnskog och en stor favorit bland de som gillar att vandra. Denna sällsynta och vackra skog har en stor uppsättning av vandring och vandringsleder i olika svårighetsgrader. Vissa vägar leder till hisnande vyer och andra till paradisliknande vattenfall som är helt klart värda att jaga. De två mest populära vandringslederna är La Mina och Big Tree Trail som kan kombineras till en två timmars vandring från La Mina River till La Mina Falls. 

När man ska besöka regnskogen är det viktigt att bära kläder som torkar fort, då skogen har en nederbörd på 450 miljarder liter vatten per år. Packa även med en vattentålig kamera för att fånga skogens vackra natur på bild!

Dykning och snorkling

Tack vare sitt varma klimat, kristallklara vatten och rikliga havsliv är Puerto Rico en perfekt plats för de som vill snorkla eller dyka. Runt om på Puerto Ricos olika stränder erbjuds det flera olika turer med både snorkling och dykning som tar dig med för att utforska öns vackra koraller och havsliv. 

Ridning eller fyrhjuling genom regnskogen

Känner man för ett extra spännande och roligt äventyr ska man helt klart boka en tur med häst eller fyrhjuling genom det vackra landskapet av Carabali Rainforest Park. Känner man för en lite lugnare tur är det rekommenderat att boka en ridtur som passar både nybörjare som professionella ryttare. Gillar man fart och fläkt och inte är rädd för att få lite skit under naglarna så ska man definitivt boka en tur med fyrhjuling.

La Cueva del Indio

Precis intill havet ligger La Cueva del Indio, en naturlig grotta som är inristad mellan de vassa klipporna. Grottans enda ingång är en stege av trä, som påminner om en typisk miljö från en Indiana Jones film. Grottan har otroligt vackra miljöer och utsikter över landskapet så se till att ta med kameran!

Flavors of San Juan Food and Culture Tours

Är man nyfiken på den inhemska maten på ön och vill lära sig lite mer historia om San Juan, så kan vi varmt rekommendera att ta en guidad tur i San Juan. Flavors of San Juan Food and Culture Tours är ett mycket bra och omtyckt företag som arrangerar härliga, smakrika och intressanta guidade turer genom San Juan. Denna guidade tur är ett perfekt sätt att se och lära sig lite mer om staden, få höra om dess historia och samtidigt prova fantastiskt god mat. 

Hemsidahttp://www.sanjuanfoodtours.com/

Sandra Farms Coffee

Från bergen i Adjuntas producerar Sandra Farms ett naturligt odlat kaffe med en mjuk och behaglig smak av sitt egna slag. En unik kombination av det traditionella Puertoricanska kaffet ger Sandra Farms kaffe en distinkt smak och arom som glädjer även de mest kräsna kaffeälskarna. 

Surfing i Rincón

1968 hölls World Surfing Championships här bland Rincóns häftiga vågor som suktade surfare världen över. Rincón bjuder på flera stränder med skön atmosfär och härliga vågor som lämpar sig perfekt för surfing. Under vintern är vågorna som störst och kan nå en höjd på cirka 7-9 meter. Under vintermånaderna är det även högsäsong för valskådning, så när man inte surfar på brädan så kan man spana in havets största djur. 

 
Share this page