Arecibo

Home / Arecibo

 

Arecibo ligger på den norra kusten av Puerto Rico, cirka 80 kilometer från San Juan och cirka två timmars bilresa från Ponce. Arecibo är väl kanske mest känt för sitt stora observatorium, men har faktiskt en del intressanta platser att erbjuda utöver det.

I Arecibo finns vacker natur och många häftiga platser så som La Cueva del Indio och Cueva Ventana, som bjuder på minst sagt spektakulära vyer. Arecibo var också tidigare hem åt en stor andel av urbefolkningen Taino.

Sevärdheter och Saker att göra i Arecibo

Catedral de Arecibo

Katedralen i Arecibo är både vacker och harmonisk. Helt klart värt ett besök ifall man gillar gamla byggnader och kyrkor.

La Cueva del Indio

Här väntar ett vackert landskap på att upptäckas av dig som åker till Arecibo. Här finns många grottor och gömda stränder att besöka. La Cueva del Indio bjuder på en naturupplevelse som du sent kommer att glömma.

Cueva Ventana

Letar du efter den perfekta utsikten, eller den perfekta platsen för att ta en häftig semesterbild? Då är Cueva Ventana platsen för dig. Här får man nämligen en hisnande utsikt från en häftig plats, som är nästintill unik i hela världen.

Cueva Ventana

Arecibo Observatory

Observatoriet är med en diameter av 305 meter världens största radioteleskop och används huvudsakligen inom radioastronomi, aeronomi, och radarastronomi. Detta är ett måste att besöka ifall du är intresserad av astronomi.

La Poza stranden

En gömd liten pärla som absolut är värt ett besök ifall du åker till Arecibo.

Atlantic Surf & Bodyboarding School

Testa på att surfa eller bodysurf och se hur bra du klarar dig i vattnet. Denna surfskola är bra för nybörjare.

surfskola

Ta sig runt

Till fots

Centrala Arecibo är ganska litet och det går bra att gå runt till fots här. Men för att ta sig till sevärdheterna runtomkring gör man bäst i att hyra en egen bil.

Buss

Bussar finns, men eftersom att området runt Arecibo är så pass stort, så är det mycket smidigare att ta sig runt med egen hyrbil, istället för att åka med buss. Planerar man inte att åka runt så mycket är buss ett bra alternativ.

Taxi

Det finns taxibilar tillgängliga i Arecibo och de stannar när man signalerar vid gatan. Att åka taxi här är dock ganska dyrt om man ska åka till sevärdheter. Inom stan behövs heller inte direkt någon taxi.

Rekommenderade hotell

Magnificence of the Atlantic

En rymlig lägenhet med terrass och en härlig utsikt. Wi-Fi ingår och standarden på lägenheten är väldigt bra och prisvärd. Härifrån är det också enkelt att utforska Arecibo och de närliggande sevärdheterna.

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Bra att veta

Flygtid

Cirka 13 timmar med direktflyg från Stockholm beroende på vind och flygbolag.

Tidsskillnad

UTC -4.

  • Minus 5 timmar svensk tid.

Språk

I Arecibo pratar man spanska, men en hel del kan också göra sig förstådda på engelska, särskilt dem som jobbar inom turismen.

Visum

Puerto Rico tillhör USA och därmed gäller samma regler som vid resor till USA. Svenska medborgare behöver få en godkänd inresa genom ESTA. För resor som är längre än 90 dagar behöver man ansöka om visum. Läs mer om visumregler för Puerto Rico.

Klimat

Klimatet i Arecibo på Puerto Rico är varmt och tropiskt året runt. Därför faller det också en hel del regn i detta område, även under de torraste månaderna.

Under kvällstid sjunker temperaturen något och lägger sig omkring 20 grader. Läs mer om Puerto Ricos klimat.

Prisnivåer i Arecibo, Puerto Rico

Prisnivån i Arecibo är relativt låg jämfört med andra karibiska städer. Det är också generellt billigare här än hemma i Sverige, speciellt om man handlar lokalt.

Nedanstående priser är angivna i svenska kronor (SEK).

Enkel lunch: 90 kr
Middag för två: 350 kr
Coca Cola: 10 kr
Öl (50cl): 20 kr
75 cl vin: från 50 kr
Vatten: 5 kr

Cirkapriser butik:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 13 kr
Vatten (1.5 liter): 10 kr
75 cl vin: från 90 kr
Färskt bröd: 24 kr
Cigaretter: 60 kr (Marlboro)

Befolkning

Pnce har cirka 200 000 invånare. Hela Puerto Rico har en befolkning på cirka 3,5 miljoner.

Mobil och Internet

Mobil och internet fungerar bra på Puerto Rico. Det är dock väldigt dyrt att använda sitt svenska abonnemang. Har du behov av internet och telefonsamtal utanför hotellet eller ditt boende, så rekommenderar vi dig att skaffa ett lokalt sim kort. De flesta restauranger och hotell erbjuder gratis Wi-Fi till sina gäster.

Valuta

Valutan på Puerto Rico är amerikanska dollar (USD). En bra tumregel när det gäller dollar och svenska kronan är att man räknar 1 USD som 10 SEK. Dollarn är värd något mindre, men på så vis blir det enklare och ifall man tänker så, blir det dessutom ”pengar över”.

Kan man dricka vattnet på Puerto Rico?

Det ska inte vara några konstigheter att dricka vattnet på Puerto Rico, men för säkerhetsskull bör man inte göra det, eftersom att det finns en annan bakterieflora i vattnet, som vi inte är vana vid. Diarré är inte helt ovanligt att få ifall man som svensk dricker vattnet.

Att borsta tänderna med vattnet och ha is i drycker ska dock inte vara några problem, inte heller att äta grönsaker som är sköljda med kranvatten.

El

110 volt. Adapter behövs när man åker till Arecibo, Puerto Rico. Uttagen är av typ A och B, alltså samma som i USA och Kanada.

Tänk på att dina produkter behöver kunna användas på 110 volt för att kunna laddas. Nya elektroniska produkter är ofta byggda för att kunna användas både med 110 volt och 220 volt, men dubbelkolla för att vara på den säkra sidan.

 
Share this page