Home / Klimat och Väder på Puerto Rico

 

Puerto Rico har ett av de mest icke varierande klimaten i hela världen med en temperatur som oftast ligger omkring 24-29 grader året runt. Ön är som varmast och regnigast i augusti månad med en medeltemperatur på 27 grader och en nederbörd omkring 18mm.

Trots att klimatet inte skiftar så mycket mellan årstiderna, finns det ändå gott om variationer beroende på vilken del av Puerto Rico som man besöker. San Juan och den norra kusten är något svalare och fuktigare än Ponce och den södra kusten av ön. I bergsområdena på Puerto Rico är det mycket lägre temperatur, där den lägsta mätta temperaturen har varit 4 grader. 

Puerto Rico Högsäsong och Lågsäsong

December – april: Högsäsongen på Puerto Rico är mellan mitten av december till mitten av april månad. Under denna säsong tar hotellen oftast ut sina högsta priser i samband med att frusna nordbor flyr från det kalla vinterrusket. Vintern är den torraste och varmaste perioden under året, men kan vara lite regnigt och blött i bergsområdena. Planerar man att göra en resa under öns högsäsong så är det bra att boka sin resa i tid, cirka 2-3 månader i förväg då det i stort sett alltid är fullbokat.

Juni-november: Mellan juni till november månad på Puerto Rico är det lågsäsong och det är oftast då som ovädret drar in över ön. Det finns ingen anledning att gripas av panik, då de har bra satellitprognoser som varnar i god tid. De värsta ovädren som drabbat ön genom åren har förekommit under augusti och även i december månad där stora och skadliga stormar dragit in över ön. 

Vill man fly den kalla vintern på det norra jordklotet är Puerto Rico ett utmärkt resmål!

Vattentemperatur på Puerto Rico

Medeltemperaturen i vattnet på Puerto Rico ligger runt 26 grader året runt och är perfekt för de som vill bada, snorkla och dyka på sin semester.

Klimat och vind

Puerto Rico är en ö som har ett tropiskt klimat som bjuder på mestadels ett fuktigt klimat men även torra perioder under året. 

Den nordliga kusten runt San Juan är något mer svalkande och svalare än den sydliga kusten, vilket ger ett mer behagligt klimat i värmen. Upp mot öns bergsområden så sjunker temperaturen kraftigt och lägger sig runt 4 plusgrader. Gör man ett besök till någon av öns regnskogar så kan man förvänta sig regn, så ta med regnjackan!

Regn på Puerto Rico

Under året kan det förekomma lite regnskurar då och då, men den regnigaste perioden äger rum mellan maj till oktober där augusti är den månad som har mest nederbörd. På den norra kusten av ön så regnar det mer än på den södra kusten, även uppe bland bergen så är nederbörden större. Mellan augusti-november så kan det förekomma orkaner och mycket regn och ruskväder.

 
Share this page