Home / Uncategorized / Priser och prisnivå på Puerto Rico

 

Puerto Rico är relativt billigt jämfört med andra karibiska öar som Bahamas och Aruba, men också relativt billigt ifall man jämför med Sverige och den prisnivå som vi har hemma.

Prisnivån på Puerto Rico gör att vi kan njuta av en behaglig semester och lyxa till det utan att behöva betala mer än hemma i Sverige. Ju mer lokalt du köper, desto billigare blir det dessutom, detta gäller i synnerhet matprodukter och alkohol. Importerad mat och alkohol är givetvis dyrare än lokala sorter, speciellt eftersom Puerto Rico är en ö och därmed har begränsad tillgång till produkter utanför ön.

För dig som är ute efter fina hantverk och souvenirer finns det gott om platser att fynda på. Den gamla stadsdelen i San Juan må ha blivit mer turistigt med åren, men bjuder fortfarande på autentiska hantverk att köpa med sig hem. Tar man sig ut utanför turistområdena och beger sig till de lokala marknaderna runt om på ön, så kan man hitta väldigt många fina fynd.

Behärskar du spanska har du ännu en fördel, eftersom att det då blir lättare att pruta på det du vill köpa. Puerto Ricaner har också en förmåga att behandla personer som pratar spanska bättre. Detta är vanligt i spansktalande länder och för dig som har en lägre budget, rekommenderar vi att lära användbara spanska fraser.

Att kunna prata med lokalborna ger också en mer autentisk upplevelse, dessutom är dem flesta väldigt trevliga och roliga att prata med.

När det gäller transport så är taxi relativt billigt, men ska man åka längre sträckor är det bättre att använda sig av lokala transportmedel och buss.

Nedan kan du se cirkapriser på vanliga produkter under resan. Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK).

Enkel lunch: 90 kr
Middag för två: 350 kr
Coca Cola: 10 kr
Öl (50cl): 20 kr
75 cl vin: från 50 kr
Vatten: 5 kr

Cirkapriser butik:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 13 kr
Vatten (1.5 liter): 10 kr
75 cl vin: från 90 kr
Färskt bröd: 24 kr
Cigaretter: 60 kr (Marlboro)

Bankomater och kortbetalning

Om du reser till Puerto Rico och USA, så kostar det oftast 35-50 SEK per uttag om du använder ett vanligt svenskt bankkort. Därför rekommenderar vi att du skaffar Bank Norwegian Kreditkort för att slippa dessa uttagsavgifter.

Dricks

Dricks är ofta förväntat på de flesta ställen i Puerto Rico och även mycket uppskattat. På vissa ställen på Puerto Rico ingår dricks redan i notan, men ifall det inte ingår någon serviceavgift på notan bör man lägga till omkring 10-15 % i dricks. Servitörer och servitriser på restauranger (15-20%), väskbärare på hotell (1 dollar per väska), städerskor (1-2 dollar per dag) och taxi chaufförer (10-15%).

 
Share this page
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *