Home / Sevärdheter Puerto Rico

 

Puerto Rico har en riklig och spännande historia att bjuda på och således också många sevärdheter och historiska platser att besöka.

Old San Juan

Gamla stan i San Juan är ett måste att besöka om man befinner sig i närheten av staden. Den gamla stadsdelen är fylld av spännande historia, vacker arkitektur, charmiga butiker och mysiga restauranger och caféer. För att lära känna San Juan’s pittoreska gamla stadsdel till fullo så rekommenderar vi att ta en guidad tur, där guiden tar med dig till stadens olika sevärdheter och historiska platser. Vill man inte lägga ner pengar på en guidad tur så är det härligt att bara strosa runt på egen hand i staden bland dess mysiga kullerstensgator och bara njuta av atmosfären. 

Calle del Cristo

Calle del Cristo är en perfekt plats för att knäppa några schyssta fotografier på gatans två berömda kapell, San José Church och Capilla de Cristo. Eller varför inte svänga förbi Pigeon Park för att se duvorna sitta och vänta på att bli matade. Calle del Cristo bjuder på en oas av butiker, restauranger och konstgallerier och har flera butiker som säljer lokala hantverk. Känner man inte för shopping så är Calle del Cristo fortfarande ett måste för att få andas in känslan och atmosfären av San Juans gamla stadsdel. 

Castillo San Felipe del Morro

El Morro är en maffig sex-våningars fästning som byggdes mellan 1539 och 1589. Fästningen är mycket välbevarad trots att den varit med om två världskrig, stormar och slitage. Idag är Castillo San Felipe del Morro en av Puerto Ricos populäraste turistattraktioner, både för dess spännande historia men även för dess fantastiska utsikt över Atlanten. Man kan dessutom utforska fortets djupaste delar, som består av labyrinttunnlar, baracker och fängelseceller. 

Castillo de San Cristobal

Det stora fortet San Cristóbal byggdes för att skydda Old San Juan från landsattacker. Fortet är inte lika populärt bland turister eller lika omtalat bland reseguider som El Morro, men är helt klart värt att spendera en timma eller två innanför vallarna. San Cristóbal erbjuder en fantastisk vy över havet, intressant historia och spännande promenader genom fortets tunnlar, fängelsehåla och gård. Bästa tiden att besöka fortet är tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, då det är minst folk och inte alls lika varmt.  

Konstmuséet i Ponce – Museo de Arte de Ponce

Konstmuséet i Ponce är ett mycket stort museum som har en ännu större konstsamling. Idag har museet över 4500 verk från Europa, Afrika och Amerika som går tillbaka till så tidigt som det 14e århundradet. Museet har flera fantastiska kollektioner som är älskade av folket för sin fantastiska blandning av europeiska barockverk, viktorianska målningar och Puertoricansk folkkonst. Museo de Arte de Ponce har öppet mellan onsdagar till måndagar från 10.00 till 18.00 och kostar 6 amerikanska dollar i inträde. Seniorer och barn under 12 år går in för 3 dollar. 

Bioluminescent Mosquito Bay

Något man inte får missa att göra under sin resa till Puerto Rico är att besöka Bioluminescent Mosquito Bay. Det är svårt att beskriva med ord hur vacker denna strand blir under kvällskvisten att man måste se den med egna ögon för att förstå hur häftigt det är. På natten så lyses himlen och vattnet upp av ett blått sken av de små mikroorganismerna i vattnet. Dessa mikroorganismer är hälften-växt hälften-djur och kommer garanterat att förvåna dig över hur något så litet kan synas så mycket. Ett solklart måste när man besöker Puerto Rico!

Paseo de la Princesa

Tycker man om att strosa runt eller ta en mysig promenad ska man helt klart inte missa att gå längs med Paseo de la Princesa. Här kan se vacker arkitektur, njuta av en fantastiskt utsikt över havet och titta på några av stadens sevärdheter. Längs med promenaden säljs det lokala produkter och god mat! Bästa tiden att besöka Paseo de la Princesa är tidigt på förmiddagen eller senare på eftermiddagen för att se solen gå ner. 

Mona Island

Missa inte att besöka Mona Island som är Karibien egna Galapagos. Mona Island är en stor och obebodd ö som idag är ett ekologiskt reservat. Förutom en handfull parkarbetare så är det naturen som styr på ön, vilket ger fantastiska möjligheter för utforskning av den orörda naturen. Utforskar du öns olika grottor så kommer du se antikt utskuret arbete som gjordes av de Taino indianerna som en gång bodde här. 

Mellan maj och november så är det tillåtet att campa här.

Catedral de San Juan

I hjärtat av San Juans gamla stadsdel står den vackra och gamla katedralen av San Juan där Ponce de Leon är begraven. Katedralen är belägen bland vackra gator och fin arkitektur och är faktiskt den äldsta kyrkan på hela ön. Det kostar inget att gå in i kyrkan och man får ta hur många bilder man vill!

 
Share this page