Stränder på Puerto Rico

Home / Stränder på Puerto Rico

 

Puerto Rico är inget undantag i Karibien när det gäller paradisstränder, det fullständigt kryllar av dem på Puerto Rico. Vi har valt ut och listat några av Puerto Ricos bästa stränder.

Flamenco Beach

På ön Culebra, som ligger cirka 30 kilometer öst om Puerto Rico finner man en strand som är perfekt för familjer, snorklare och för dem som letar efter en avlägsen plats att slappa på. Flamenco Beach är en riktig paradisstrand och helt fantastiskt vacker i alla vinklar och åt alla håll. Stranden är en 2,5 kilometer lång sandstrand med kritvit sand och turkost kristallklart vatten. Parasoll och solstolar finns att hyra och runt omkring på stranden finns det duschar, toaletter och kiosker som säljer snacks och dryck. 

Bioluminescent Mosquito Bay

Söder om Vieques ligger Bioluminescent Mosquito Bay som kanske inte låter mycket för världen, men det är faktiskt en av de populäraste platserna i Puerto Rico. På natten lyser himlen och vattnet upp av ett blått sken från dess hälften-växt hälften-djur mikroorganismer som lever i vattnet. Här väntar en fantastisk syn som garanterat bjuder på en oförglömlig upplevelse. Ett måste i Puerto Rico!

Culebrita Island

Har du möjlighet att ta dig till ön Culebrita så gör det! Det är en väldigt vacker ö med härliga stränder, supertrevlig lokalbefolkning och fantastiska vyer. På ön finns det även goda möjligheter till att snorkla tack vare dess kristallklara vatten, färgglada koraller, fiskar och havssköldpaddor. 

Sandy Beach

Rincon som ligger på den västra kusten av Puerto Rico har öns bästa surfing med en avslappnad atmosfär. Det finns ett flertal stränder i Rincon, men Sandy Beach är den bästa för simmare. En annan anledning till att besöka Sandy Beach är för Tamboo Beach bar, som ligger på listan över världens bästa strandbarer. Åk dit innan solen går ner med en kall Medalla i handen och se när solen sakta men säkert sjunker ner i havet. Besöker du Rincon i januari-mars så håll ögonen öppna efter knölvalar. 

Blue Beach

Söker man efter en mer avkopplande paradisstrand med kritvit sand och kristallklart vatten på ön Vieques, så är detta det självklara valet. Vattnet är kristallklart, varmt och lugnt, vilket gör detta till en perfekt plats för snorkling. Se bara till att ta med något att dricka och äta, då man inte kan köpa det här. 

Playa Sucia

Playa Sucia är en härlig strand som ligger på ön Cabo Rojo. Här är vattnet lugnt, varmt och skönt och perfekt för dem som gillar att bada. Det är faktiskt så mycket mer än bara stranden som gör att Playa Sucia är värt ett besök. Känner man inte för att ligga och slappa hela dagen så kan man alltid se de fantastiska vyerna från öns klippor eller besöka den närliggande fyren. Det finns även bra cykling- och vandringsleder i närheten. 

Luquillo Beach

Denna familjevänliga strand ligger endast 5 mil öster om San Juan och kan vara en perfekt kombination med ett besök till den närliggande regnskogen, El Yunque Rainforest. Här finns ett stort utbud av faciliteter på stranden med både picknickbord och toaletter. Letar man efter en riktig puertoricansk strandupplevelse så är Luquillo det bästa alternativet!

Glöm inte att stanna vid den långa raden av matstånd som ligger längs med stranden. Här hittar man över 60 matställen som serverar allt ifrån krabba på pinne till en utsökt mofongo. 

Icacos Island

Ta dig till ön Icacos och upptäck dess härliga stränder, vackra natur och dess fantastiska platser för snorkling och dykning. Öns stränder bjuder på vit sand, perfekt kristallklart turkost vatten och ett rikligt havsliv med färgglada koraller och fiskar. Glöm inte bort att ta med mat och dryck, då de inte säljer det på ön. 

Sun Bay

I Vieques så är Mosquito Bay den populära stranden på kvällarna, men Sun Bay är den populära att vara på under dagarna när solen skiner. Sun Bay ligger på Viques sydkust och är öns enda strand som har duschar, toaletter och en kiosk. Stranden består av 3,5 kilometer kritvit sand och har ett vatten med en perfekt blå färg. På Sun Bay får du en mer avskild och “öde ö” känsla om man jämför med Puerto Ricos mer populära stränder. 

Condado Beach

Om du bor i San Juan, så finns det en stor chans att du aldrig kommer ta dig till en strand längre bort. Condado Beach är kantad av höga hotell och resorter och det är en av de bästa utgångspunkterna för dem som vill testa på vattensporter. Condado Beach kommer inte göra dig besviken, bara du har i åtanke att detta inte är en avlägsen remsa av vit sand, utan snarare en bra strand som ligger nära till en livlig stad. 

Carolina Beach

Carolina Beach ligger i närheten av Isla Verdes resortområde i San Juan och är en lång allmän strand, som är älskad av både lokalbefolkningen och turisterna. Dess vita sand, varma vatten och heltidsbadvakt har gjort detta till en mycket populär strand bland barnfamiljer. Det som är ett minus med denna strand är att den snabbt blir smockfull av folk, så ett tips är att besöka den tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen då kryssningsfartygen inte står i hamn.

Stranden har gott om försäljare som säljer uppfriskande drycker, platser för vattensporter och bra faciliteter som duschar och toaletter.

 
Share this page