Upptäck regnskogen El Yunque

Home / Resetips / Upptäck regnskogen El Yunque

 

I Puerto Rico kan man besöka den tropiska regnskogen El Yunque. Regnskogen är en populär destination för dagsturer med vandring och äventyr. Här finns vandringsleder för både nybörjare och mer erfarna vandrare och längs vägen bjuds man både på fantastiska vyer och magiskt vackra vattenfall.

De populäraste vandringslederna är La Mina och Big Tree Trail. Angelito Trail är en enkel vandringsled som leder till en naturlig swimmingpool. El Yunque Trail leder till fantastiska vyer.

Regnskogen har förutom många fina vandringsleder också vilda djur som kallar El Yunque för sitt hem. El Yunque är hem åt många olika arter fåglar, insekter, amfibier och reptiler. En häftig syn är trädgrodorna som håller serenad framemot kvällen, och så klart den utrotningshotade puertoricanska papegojan.

Något som är viktigt att tänka på när man besöker El Yunque är att man tar med sig kläder som torkar snabbt, annars får man räkna med att gå blöt eller byta kläder flera gånger. Här regnar det nämligen extremt mycket, och under ett helt år faller det 450 miljarder liter vatten (japp, du läste rätt.. 450 miljarder). Resultatet av den stora mängd vatten som regnskogen får per år, är att det ständigt finns en grönskande natur att upptäcka med hela 240 olika arter trä.

Glöm heller inte bort att skydda din kamera och telefon från vatten ifall du tar med dessa. Det finns många platser att fotografera i El Yunque, så att ta med kameran är definitivt att rekommendera.

El Yunque ligger öster om San Juan och närliggande Carolina. Det enklaste sättet att ta sig hit på är med egen hyrbil eller via en guidad rundtur.

Det är gratis att besöka regnskogen och det är möjligt att göra det på egen hand. Ifall man söker tillstånd kan man dessutom campa ute i regnskogen. För den som hellre upptäcker skogen med en erfaren guide kan detta ordnas på El Yunque Visitors Center.

 
Share this page
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *